2022-07-25
茶木嘅草莓香草蜜糖磚塊一直都係我嘅favourite ❤️❤️下午茶時段去,間餐廳唔係好多人,可以同frd叫個下午茶set一齊嘆‼️🪧🍓草莓香草蜜糖磚塊+紅豆薏米水 💰68🥢雪糕微酸中和左甜味,唔會食食下覺得好滯,反而尼個微酸好開胃😋🥢第二層cream 對我來講有啲實,好似好難推開。食果陣千奇無攞太多Cream好容易滯‼️仲有瀑布一樣嘅🍓cream 淋落來,都係酸酸甜甜,加埋一齊好夾😍😍🥢蜜糖磚塊,外脆內軟😏用刀切開可以feel到個磚塊好有韌性,而且每一舊磚塊都有好多蜜糖,舊舊都超Yummy ,啱曬鍾意食甜野嘅朋友仔🍽 我就鍾意🍴磚塊加雪糕同cream一齊擺入口,多重口感,好滿足😋🥤薏米紅豆水紅豆少硬,唔係綿綿紅豆🫘唔會好甜,可以解滯,Keep fit人士可以揀。但係入面有少少薑味,唔鍾意嘅就無揀啦🤫🪧 黑糖芋圓水果仙草+黑糖珍珠奶茶 💰47🥢黑糖芋圓水果仙草,入面嘅料都幾豐富下,有仙草,豆腐花(有啲粗,唔係好嫩滑😢),芋圓(唔係好Q彈),蘆薈,紅豆,珍珠(好QQ,最鍾意咬珍珠了),薏米,士多啤梨(少酸)😋😋有好多黑糖水,對於我來講有啲太甜了🤥同樣入面都有姜味,唔鍾意嘅都係無揀啦😬🧋黑糖珍珠奶
🪧🍓草莓香草蜜糖磚塊+紅豆薏米水 💰68
🥤薏米紅豆水
🪧 黑糖芋圓水果仙草+黑糖珍珠奶茶 💰47
🧋黑糖珍珠奶茶
少甜嘅原因,所以甜度啱啱好,珍珠都係好QQ,整體來講算係唔錯嘅奶茶
環境舒適,唔會坐坐下覺得好凍而唔想食☺️☺️