2020-10-31 288 瀏覽
流水蝦源於泰國曼谷,近年興起,冇得飛✈但係香港一樣食到。今次黎呢間「泰夯蝦」,先量體溫後拎圍裙。店內擺放多條流水蝦水缸,我地坐既位置有私人蝦缸,正😈。店員同老闆都好熱情教我地要點撈點食🤤。夾起大蝦,將大蝦放入冰桶,凍暈先燒💞。海鮮類放面層,肉類放下層,食物要排滿滿令發熱線燃燒,食物更快熟透。除左蝦之外,餐廳仲有放題區。海鮮👉扇貝、蜆、螺、蚌等。燒烤肉類👉秘製五花肉、香茅豬頸肉、雞軟骨、自醃製川辣雞翼、檸檬雞翼等不同口味。菜👉茄子、菇🍄、金菇、枝豆。熟食👉炸物,如榴槤波波、薯角、炸蝦。甜品👉雪糕、水果等。飲品👉有紙包飲品、梳打水、可樂等。椰青同啤酒就要加錢。💨同朋友立即分頭行動,佢負責燒蝦,我出去覓食😆不得不讚大蝦活潑生猛,蝦肉爽口彈牙,而且仲好多膏,好新鮮。食完可以叫店員refill架👻。另外,我幾中意佢既自定製雞翼,好入味。自己動手燒,食得特別滋味。餐廳提供埋濕紙巾同手套,唔洗擔心食得狼狽啦。

除左蝦之外,餐廳仲有放題區。
海鮮👉扇貝、蜆、螺、蚌等。
菜👉茄子、菇🍄、金菇、枝豆。
熟食👉炸物,如榴槤波波、薯角、炸蝦。
甜品👉雪糕、水果等。
飲品👉有紙包飲品、梳打水、可樂等。椰青同啤酒就要加錢。