2022-10-23
🍪【#西貢】溫飽 WARM BREAD🎃蝦味濃郁海鮮南瓜湯 配暖笠笠自家製酸種麵包🎃.🍪 西貢市場街可謂西貢嘅cafe街🥰,溫飽於今年一月尾開業👶🏻,唔係太多評價可參考,抱住一試無妨嘅心態嚟幫襯😋。食物質素令人喜出望外😍!員工親切有禮,用餐體驗非常愉快。~~~~~~~~~~~~~~~~~🎃南瓜海鮮濃湯配香烤酸種吐司 $138(5/5)大推!南瓜海鮮湯混合🦐蝦頭蝦殼熬成,非常濃厚鮮甜🤤,味道有啲似龍蝦湯呢😍!入面有兩隻阿根廷紅蝦(有香濃蝦膏)、三件🦑魷魚圈、🦀蟹肉同蜆仔肉,海鮮多元又足料👍🏻!最後淋上自家發酵嘅法式忌廉。自家製酸種吐司暖笠笠😆!名副其實嘅WARM BREAD😛!外脆內軟好好味💯!.🍳温飽全日早餐 (可選酸種麵包/貝果半個) $128(4/5)超靚嘅全日早餐🤩!善用食材顏色配搭之餘,著重擺盤細節,例如煙三文魚捲起成玫瑰花形狀🌹。食材豐富且新鮮,有🍳炒蛋、🥑牛油果、🍅車厘茄、風乾火腿、🐟煙三文魚同🥯半個貝果。不過只有炒蛋一樣熱食🥹,我更鍾意食炒香菇、薯餅、煙肉、香腸等等🤪。~~~~~~~~~~~~~~~~~🍪室內環境以木色同白色為主調,全店採用明線佈局有少少礙眼😳。近窗口兩張
🎃蝦味濃郁海鮮南瓜湯 配暖笠笠自家製酸種麵包🎃
食物質素令人喜出望外😍!員工親切有禮,用餐體驗非常愉快。
~~~~~~~~~~~~~~~~~
🎃南瓜海鮮濃湯配香烤酸種吐司 $138(5/5)
~~~~~~~~~~~~~~~~~
🍪室內環境以木色同白色為主調,全店採用明線佈局有少少礙眼😳。近窗口兩張二人枱幾好座,再入啲就偏暗🙈。
🍪雖然餐廳名氣唔大,但相信好快成為下一間人龍店😎。
味道 Taste:🍪🍪🍪🍪🍪/5
環境 Ambience:🍪🍪🍪🍪/5
💸消費 Spending:$133 /人 Person
🔥推介度 Recommendation:5/5
📍 溫飽 WARM BREAD
@warmbread.coffee
Follow me on Instagram: hungrycookie15