餐廳: 坤記竹昇麵
資訊:

2011-03-17 22 瀏覽
呢次黎開長沙灣,,,又有時間揾下食野,,,,,睇睇下見到呢間坤記,,,記憶中見過呢個面店既介紹,,,,於是就入去試下啦,,,!!叫左蝦子XO醬撈面,,,,加熱檸茶,,,!!原本一碟撈面要$29,,,不過加埋XO醬要另加$6,,,,,再加飲品熱檸茶就再加$5,,,,即係今次埋單要$40,,,,,,碟面都等左幾LOR下,,,我諗大概有20分鐘,,,,,,,不過記住鋪頭裏不是太多人,,,,,呢樣野下次真係要改善下啦,,,,!!講番碟面,,,上枱見面層鋪了一層蝦子,,,,,賣相都算唔錯,,,,入口面質都幾彈口,,,,唔錯唔錯,,,,不過XO醬唔夠辣,,,要我再加辣油,,,,湯底就OK既,,,不過就淡左少少,,,,重有食落面質冇蜆水味,,,,下次我會再試下其他食物既,,,,!!^^
  • XO醬蝦子撈面