2020-11-04
之前係奧運開個陣見到都成日見到人山人海,諗住係東薈城呢間新鋪都會好多人,但可能臨近收工,竟然冇咩人🥳,所以就買左幾款唔同味試下。🐒Cinnabon (Caramel Pecanbon)💰$46整體偏甜,不過食得呢D都預左係會好甜🤣面頭D碧根果都比得好足,食哂成個應該會勁飽。🐒Minibon (Classic)💰$29呢個比Regular Size細一半左右,面頭有D Icing,因為我唔係即食,個店員同我講如果要食就叮10秒,叮完之後D糖霜有少少溶,個外皮又有少少脆,中間暖,卷住D肉桂粉真係好正。呢個可能冇焦糖醬,反而冇咁甜,一個人KO完全冇難道。🐒Minibon (Chocobon)💰$32呢個都係迷你SIZE,面頭就有朱古力醬同花生醬,好邪惡。不過我個人認為都係原味好食D,因為佢D醬太多反而搶左個肉桂味,變左好似食緊朱古力卷咁。整體黎講,價錢偏貴同要搵朋友一齊Share,因為自己食哂一黎卡路里會爆燈,二黎都會好膩。岩哂螞蟻人食評分:🌕🌕🌕3/5好味:🌕🌕🌕🌕4/5性價比:🌕🌕2/5
🐒Minibon (Classic)💰$29
🐒Minibon (Chocobon)💰$32