餐廳: 譚仔三哥米線 (青衣城2)
資訊:

2021-10-09 393 瀏覽
🍜螺酸湯米線配海螺片及麻辣豬皮 今次試試新嘢🤤,螺酸湯以酸為主,再伸延到辣味,湯料有酸辣豆角、酸筍、辣椒粒、蔥等,鐘意酸辣嘅朋友唔好錯過啦😉 至於配料,主打有海螺片及麻辣豬皮,海螺片螺味明顯,食落鮮甜軟冧,豬皮好厚又大塊,索晒湯汁🥰,兩樣配料都大大塊,誠意十足🤩🐡椒麻涼拌魚爽肚食三哥唔加小食總係覺得差咁啲嘢😝 呢款魚爽肚新得黎又幾辛😂,真鮮甜爽口😆,係索索聲個隻,一啲都唔會嚼到牙鉸軟,另外用椒麻涼拌青瓜🥒,加多層爽脆口感,成個配搭清新冇負擔😆💙🍍鳳梨藍蝶花香梳打通常碟豆花嘅嘢飲都係冇味,不過呢款除咗有樣睇得之外,味道亦都唔錯😋,以鳳梨同青檸調配以成,底部鳳梨果茸嘅甜味加上梳打氣泡嘅衝擊,既可以解渴又可以解辣,爽啊😆!整體而言,鍾意酸辣嘅朋友可以試試個螺酸湯米線同椒麻涼拌魚爽肚,非常開胃🤤🤤
🍜螺酸湯米線配海螺片及麻辣豬皮

🐡椒麻涼拌魚爽肚