2021-05-15 924 瀏覽
呢間佐敦小店有人成日念念不忘,話要帶我黎,因為食過真係好正咁話喎🤤呢度海鮮、肉類、蔬菜、飯麵、飲品、甜品樣樣都有,一定有一款啱你😍我哋畫下畫下好似都點咗好多野🙈- 蟶子皇$68隻,真係好大隻!!估唔到第一樣係上佢先,一句‘蟶子到’真係令人好振奮🤣 啖啖肉,爽口鮮甜,燒得好👍🏻 怪不得見枱枱都有咁滯~- 白鱔串 好好食呀,食落有陣陣魚油香,好滑呀😋愛魚的人必點- 牛舌串 燒得好香,牛舌一D都唔硬唔鞋口,好彈牙😚- 牛仔骨 就略嫌有D靭,可能過咗少少火熟得滯了- 金菇牛肉卷 一抽金菇如果可以處理得好D就好了,因為都食到D好似洗得唔太乾淨的草青味,同比較難咬開。或者加多D調味醬汁中和一下會更好😁- 燒茄子 是食串燒必點的吧。D茄肉燒到晶凝通透真係第一次見🤩 而且唔係用孜然粉,係豆板肉醬,好驚喜好好食,唔會過份的咸😋- 麻辣香腸 雖然我唔食辣,但都試了一粒,點D沙津醬,食落又唔太辣喎,甜甜地,但有麻香🌶- 隆重登場的燒牛肋骨🥩 $245Oh my god!!! 唔好以為只係日式或川式串燒咁簡單!呢個牛肋肉薯角伴碟,西式擺盤將你一剎間帶咗去西餐廳🤣 賣相已經知正。五成熟,剛剛好,肉質鮮嫩,無得彈

我哋畫下畫下好似都點咗好多野🙈

- 牛舌串 燒得好香,牛舌一D都唔硬唔鞋口,好彈牙😚

- 牛仔骨 就略嫌有D靭,可能過咗少少火熟得滯了

- 隆重登場的燒牛肋骨🥩 $245
Oh my god!!! 唔好以為只係日式或川式串燒咁簡單!呢個牛肋肉薯角伴碟,西式擺盤將你一剎間帶咗去西餐廳🤣 賣相已經知正。五成熟,剛剛好,肉質鮮嫩,無得彈🤤

- 燒腐皮海鮮卷 就普通少少,但送酒一流🍺

- 芝士焗牛油果🥑 咦,明明記得見到有芝士所以忍手無點的。真係落錯單,老闆話請我哋食🙈 天意呀~要脂肪吸入😆 牛油果可能因為高溫燒過,所以變熟了好creamy 且有點苦,對面的唔識欣賞。不過芝士面真係好邪惡耶🙈 多謝老闆😙

- 川燒豆腐 望落好似乾淨淨咁,但咬落香脆又有D juicy喎😃

- 香草芝士牛油焗雜菌 ,又一邪惡之作,個芝士底好似飯焦咁🤣🤣

上菜速度以串燒來講係超快,但品質同味道一D都唔差,真係要讚🍻

好滿足好滿意的一餐😇 要推介朋友們來encore🎉 係唔知點解無端會叫到成枱都係🥴 埋單連加一剛好齊頭$1000🤪
  • 川香肉碎燒茄子
  • 燒鮮白鱔