2021-11-05
由九月尾開始到十一月係蟹最肥美嘅季節為食嘅我 就趁哩個機會試吓唔同嘅蟹の味今年食過日本毛蟹、香箱蟹、中式蟹粥上星期Happy Friday就同朋友去試吓西式蟹宴嚟到灣仔嘅來佬餐廳哩度環境都幾大、樓上又有Red Mr.食飽可以去唱K😂(我要扮姜濤!)裝修好有80-90’s懷舊風,舒服好坐.➖秋日滋味套餐 🏷$348/位➖.前菜:🔸香草芝士焗蠔🔸蟹粉蟹子一口酥🔸烤美國蘆筍沙律配松露蛋黃醬🔸蟹肉蘋果沙律◾️四道前菜,好豐富。有燒蠔、蟹粉蟹肉,菜類有一冷一熱:沙律、燒蘆筍,好貼心,而且用料新鮮。.餐湯:🔸黑松露野菌湯🔸來佬酥皮海鮮湯◾️食完前菜,店員就上湯,兩款湯都唔錯,又夠熱。黑松露忌廉湯香口又滑溜,酥皮湯嘅酥皮焗得靚。.主菜:🔸鮮拆蟹粉天使麵🔸慢煮香烤鴨胸蔬菜、鮮雜莓醬◾️到主菜啦,用咗新鮮嘅蟹肉🦀蟹粉,超級岩我哩啲懶人,將醋吱入蟹粉度,再連埋天使麵一齊拌勻,滿足!香烤鴨胸又厚又嫩滑,配埋酸酸甜甜嘅莓醬,好食!.甜品:🔸自家西米奶凍配芒果雪糕🔸自家朱古力心太軟雪糕◾️西米奶凍幾滑,而且香椰奶味,芒果雪糕陣味好香,唔係假嘅芒果味,好食!流心心太軟配雪糕,一冷一熱好夾。
為食嘅我 就趁哩個機會試吓唔同嘅蟹の味
今年食過日本毛蟹、香箱蟹、中式蟹粥
上星期Happy Friday就同朋友去試吓西式蟹宴
嚟到灣仔嘅來佬餐廳
哩度環境都幾大、樓上又有Red Mr.
食飽可以去唱K😂(我要扮姜濤!)
裝修好有80-90’s懷舊風,舒服好坐
🔸黑松露野菌湯
🔸來佬酥皮海鮮湯
主菜:
🔸鮮拆蟹粉天使麵
🔸慢煮香烤鴨胸蔬菜、鮮雜莓醬
香烤鴨胸又厚又嫩滑,配埋酸酸甜甜嘅莓醬,好食!
甜品:
🔸自家西米奶凍配芒果雪糕
🔸自家朱古力心太軟雪糕
流心心太軟配雪糕,一冷一熱好夾。