2023-01-12
食晏時間同朋友👱🏻♀️一齊喺呢個商場,要搵嘢食醫肚,喺商場行咗個圈,見到呢間上海餐廳/麵館,有「午市套餐」,好似幾啱大家胃口,咁就決定入去開餐😁呢度有多款「午市自選套餐」,咁我哋揀咗 $94 嘅「鮮蟹粉黃魚片麵」,小食揀咗「菜肉雲吞三隻」,飲品揀咗「熱豆漿」😆「鮮蟹粉黃魚片麵」:有一層「蟹粉」鋪咗喺麵上邊,我哋用匙羹搯起嚟食,幾好味😋;「黃魚片」新鮮肉質結實😋;麵條就煮得軟腍腍😋「菜肉雲吞三隻」:每一隻雲吞體質都頗為巨型,裏便係我喜歡簡單嘅白菜🥬同豬肉🐷仲有呢杯熱豆漿😆午餐加 $16 要咗「芥蘭菜」:新鮮、嫩綠、爽脆😆$58 嘅「鎮江水晶肉」:啫喱狀、鎮江肉,沾鎮江醋一齊食,開胃😋$98 嘅「香糟黃魚片」:朋友同我都鍾意食「黃魚片」,所以加咗呢個菜,「黃魚片」肉質鮮嫩味鮮甜😋;仲有大量「雲耳」墊底😋
仲有呢杯熱豆漿😆
午餐加 $16 要咗「芥蘭菜」:新鮮、嫩綠、爽脆😆