2019-05-23
星期5 happy friday, 當然要出去食個開心lunch放鬆一下! 每次黎銅鑼灣都會見到呢間好西式既餐廳, 今次同同事一齊黎呢度試下。因為佢出面都幾開揚, 當日有日光但又唔會好大太陽, 坐左係窗位都幾舒服價錢唔算平, 個個pizza / 意粉都要$100起, 最後我叫左香蒜, 辣椒, 香芹蟹肉意粉, 而同事就點左個職員推介既西西里紅蝦, 蕃茄洋蔥天使麵香蒜, 辣椒, 香芹蟹肉意粉$158呢個比起我想像中既有d大出入, 首先意粉真係好少, 對於我胃口唔大既人都係岩岩好, 成幾個男同事未食已經諗緊一陣食咩好, 意粉彈牙幾有口感, 蒜, 辣椒等等既食材其實都唔係幾感受到, 只係食到一個『咸』, 兩個字『好咸』, 同四個字『真係好咸』佢個咸度唔係鹽果種, 似係調味醬汁果度出左D問題蟹肉係比左幾隻蟹腳, 但入口唔係咸, 比較上黎似係整完個意粉放上面, 但蟹肉未至於好有鮮味, 整體一般般西西里紅蝦, 蕃茄洋蔥天使麵 $168賣相比我地果碟吸引, 呢個個蕃茄味好濃, 但濃到整碟都被蕃茄味蓋過, 天使麵份量比意粉多, 但口感方面就意粉優勝!天使都口感偏林, 而且蕃茄汁都包圍晒包條麵, 但蕃茄味
價錢唔算平, 個個pizza / 意粉都要$100起, 最後我叫左香蒜, 辣椒, 香芹蟹肉意粉, 而同事就點左個職員推介既西西里紅蝦, 蕃茄洋蔥天使麵 香蒜, 辣椒, 香芹蟹肉意粉$158
佢個咸度唔係鹽果種, 似係調味醬汁果度出左D問題
蟹肉係比左幾隻蟹腳, 但入口唔係咸, 比較上黎似係整完個意粉放上面, 但蟹肉未至於好有鮮味, 整體一般般 西西里紅蝦, 蕃茄洋蔥天使麵 $168
天使都口感偏林, 而且蕃茄汁都包圍晒包條麵, 但蕃茄味似係用蕃茄蓉做成, 味道唔覺得係有新鮮既蕃茄咁, 呢個都係一般般.
整體方面水準真係有d差, 但又賣到個價錢太口高, lunch加埋一就已經要將近$200, 呢個價位可以食到更多好野食
冇下次了...
題外話/補充資料:
同埋食到中途好多蚊芝仔飛黎飛去, 衛生程度一般般