2018-11-26
聽朋友介紹過珀麗酒店入面既Buffer好抵食,上網搵下價錢都係$300幾左右,所以同屋企人夾好日子就去試一試佢既 Dinner buffet!當日係平日,收工大約8點左右就去,銅鑼灣地鐵站E出口唔洗行十分鐘,相當方便!老人家行都唔算辛苦。入到去唔算話好多人,位置相當闊落,最重要坐得舒服,空間闊落,燈光又光猛!上 Openrice 睇下D食評,之前睇到每人有一隻冰鎮鮑魚,我去到我諗已經完左 心情即刻Down左一下我都係主攻食下蟹先!推介凍長腳蟹!!!蟹腳好容易就起肉,肉內蟹肉超甜,我都唔知食左幾多隻,十分抵讚。海鮮區重有麵包蟹、藍青口、大蝦、小龍蝦等刺身區,有三文魚、希靈魚、北寄貝等,質素都幾好~仲有好多壽司同八爪魚、螺肉等~熟食區我地都係重點食蟹~咖喱蟹味道不錯~不太辣而且好入味仲有日式蟹蒸蛋~清清地又幾好味!最緊要食多D菜~有老火湯同粟米湯食完冷盤熱盤,當然到甜品時間啦~最期待係 Movenpick!仲有懷舊系列:阿波羅~綠茶奶凍~都幾好食!8點仲有火焰雪山~有得睇有得食~芒果布甸啫喱~幾好食~~~總括海鮮區、刺身區同甜品區都非常高質,性價比都高~
我都係主攻食下蟹先!
海鮮區重有麵包蟹、藍青口、大蝦、小龍蝦等
刺身區,有三文魚、希靈魚、北寄貝等,質素都幾好~
仲有好多壽司同八爪魚、螺肉等~
熟食區我地都係重點食蟹~
咖喱蟹味道不錯~
不太辣而且好入味
仲有日式蟹蒸蛋~清清地又幾好味!
最緊要食多D菜~
有老火湯同粟米湯
食完冷盤熱盤,當然到甜品時間啦~
最期待係 Movenpick!
仲有懷舊系列:阿波羅~
綠茶奶凍~都幾好食!
8點仲有火焰雪山~
有得睇有得食~
芒果布甸
啫喱~幾好食~~~
總括海鮮區、刺身區同甜品區都非常高質,性價比都高~