2016-09-02 164 瀏覽
上星期金水哥夜媽媽話想食辣蟹,咁我就book左喜記今晚同佢拆番餐蟹宴先地點就係就腳既尖沙咀,金水哥晏左收工但都九點前過到黎,好啦就快快趣落單開大餐先落了order點了火焰蝦,同火焰蜆, 視覺已經一大享受, 侍應會在客人面前烹調呢兩款菜式, 蜆十分清甜,以往我不太喜歡吃蜆因為很怕有沙但喜記這款菜式好好,沒有帶一點沙而火焰蝦十分鮮甜而烹調剛好沒overcook到今晚既主菜蟹,今晚我地點了兩款桂花酒釀蟹 -我還是第一次有專人拆蟹,而桂花是我最喜愛既味道,配上新鮮的螃蟹,本人十分喜愛這清新口味而金水哥整晚一直其待的避風塘辣蟹, 份量十足,而我地叫了中辣,十分惹味而金水哥覺得今晚的口味十分夠鍋氣,比前店更加有風味以後我地又多一個聚腳點當晚雖然我地是食到最後一枱客,但員工絕沒有黑面而且還叫我地慢慢享受食物不用急

而火焰蝦十分鮮甜而烹調剛好沒overcook
火焰蜆
到今晚既主菜蟹,今晚我地點了兩款

避風塘辣蟹
以後我地又多一個聚腳點