WM咖啡廳

Café@WM
2024-09-25 846 瀏覽
同屋企人放工過去WM酒店食自助晚餐,酒店最近做緊優惠,蟹逅秋意自助晚餐原價💰657.8,官網訂購折實價💰508.3,所以我就同屋企人過黎試下😎WM酒店唔係開左好耐,成個餐廳環境都好靚,好新淨,用左木系裝修,成個感覺好柔和,適合西貢呢個香港後花園❤️今次食呢個蟹逅秋意自助晚餐好啱我,因為我好鍾意食關於蟹嘅料理,其中有幾樣係我覺得好好食🤤一開始我就已經食左清新嘅泰式芒果蟹肉米紙卷同松葉蟹肉果凍,即刻開胃可以食多啲。之後我見到有即制嘅蟹粉流沙天使麵,有大量蟹肉、蟹粉,廚師將天使麵撈埋鹹蛋黃醬,好好食,我食左兩碗❤️😂仲有蛋白蟹肉扒時蔬同埋阿拉斯加蟹腳茶碗蒸等,全部都好吸引🤤食曬蟹宴嘅菜式,我就主攻冰鎮海鮮區,自助餐價錢唔貴,但都有生蠔,生蠔好新鮮,沖到好乾淨,同埋size ok,食落啖啖肉👍麵包蟹、加拿大松葉蟹腳同海螺、大蝦,不斷都有補充,我最鍾意松葉蟹腳,食到蟹鮮味,唔會好重海水味😌刺身都好吸引,全部厚切👍WM酒店嘅甜品好出色,我試左好幾款都覺得好好食,包括班蘭椰子菠蘿蛋糕、D24榴槤蛋糕、香印提子撻同桂花酒釀小丸子、黑森林蛋糕、榴蓮芝士撻等,黑森林蛋糕朱古力味濃厚,忌廉幼滑,榴槤千層蛋糕裏面

仲有蛋白蟹肉扒時蔬同埋阿拉斯加蟹腳茶碗蒸等,全部都好吸引🤤

WM酒店嘅甜品好出色,我試左好幾款都覺得好好食,包括班蘭椰子菠蘿蛋糕、D24榴槤蛋糕、香印提子撻同桂花酒釀小丸子、黑森林蛋糕、榴蓮芝士撻等,黑森林蛋糕朱古力味濃厚,忌廉幼滑,榴槤千層蛋糕裏面有大量榴槤蓉,食到好滿足,我見到職員都補充左好多次榴蓮蛋糕就知幾受歡迎🤤
仲有餐廳D中式燉湯都好好飲,我同屋企人都一人一碗海底椰杏汁雪耳雞湯,好出色,自助餐必備嘅任食HD雪糕當然都有,食到最後我地都已經飽曬😂

整體黎講,自助餐質素唔錯,蟹宴真係好多特色蟹料理,鍾意食蟹嘅人要黎試下,甜品控都一定會滿足😌趁依家做緊優惠記得要黎試下😍

#WM酒店 #WMHotelHK #蟹逅秋意自助晚餐 #自助餐 #西貢 #西貢好去處