當晚有叫做緊10元一隻的特價蠔 (當日係法國蠔)size 相對正價蠔細隻, 味道唔錯。另外我地都叫咗其他品種, 包括試咗杜拜, 蘇格蘭, 南非及澳洲蠔, 正價係 39-49 元一隻, 最欣賞蘇格蘭蠔入口頗滑同滿口海水味, 澳洲蠔夠 creamy, 杜拜蠔雖然入口時比較淡, 但之後回甘, 各有各的特式, 大家食得好暢快。所以跟“蠔站” 這個餐廳名稱甚是匹配, 值得一讚! 至於其他菜式與同類型餐廳比較沒甚特別之處, 味道ok, pizza 單看價錢 ok, 上桌先知原來只得 6 吋細 size, 略嫌貴咗少少。 同埋叫咗個2公升Stella Artois啤酒, 有麥味, 基本上餐廳環境都舒服好坐, 大家都吃得好盡慶, 大班人慶祝的地方。
2022-08-21
  • 生蠔