2021-12-09
今日去咗銅鑼灣嘅✨牡蠣酒場🦪✨真係全部都係蠔啊!😍😍😍生蠔燒蠔特色蠔吉列蠔….. 連日本不同產地嘅蠔都有得食啊!一入門口已經有個蠔吧等緊我哋啦!望住咁多蠔,真係唔知揀邊款好🙈 侍應姐姐好好,一次過同我哋介紹日本🇯🇵唔同地區既蠔有咩分別~最後我哋揀咗~🦪令和の怪物 x 2🦪北海道 厚岸 x 1🦪法國Tabouriech No.2 配海膽牛肉清湯啫喱 x 1 怪物肉質肥美飽滿😆 蠔味濃厚~ 可是有一隻發育未健全~厚岸牡蠣又係非常出名,口感也是濃厚creamy~Tabouriech No.2較小巧,上面嘅海膽好鮮甜!牛肉清湯啫喱鹹鹹地好得意,同隻蠔又夾得到wor~🍗Kadoya 炸雞大粒惹味又酥脆~ 佐酒一流的小食!醃帆立貝薄切帆立貝新鮮好味,加上橄欖油同三文魚子一齊食更別具風味!🥗🐮燒牛柳沙律5成熟的靚靚粉紅色!肉質嫩而味濃❣️好好味!🍜 廣島蠔拉麵湯底好鮮味啊!平時拉麵嘅湯較濃我好少飲,🤤呢個真係忍唔住一路食一路飲!一碗拉麵差唔多有六隻肥美蠔肉!比起出面好多拉麵更有質素!飲品方面~ 因為朋友揸車、所以我哋都唔飲酒~ 2杯梳打la~博多「甜王」草莓梳打熊本甜橙梳打平時麻麻地飲水果梳打,有啲
一入門口已經有個蠔吧等緊我哋啦!
最後我哋揀咗~
🦪令和の怪物 x 2
🦪北海道 厚岸 x 1
怪物肉質肥美飽滿😆 蠔味濃厚~ 可是有一隻發育未健全~
厚岸牡蠣又係非常出名,口感也是濃厚creamy~
🍗Kadoya 炸雞
大粒惹味又酥脆~ 佐酒一流的小食!
醃帆立貝薄切
帆立貝新鮮好味,加上橄欖油同三文魚子一齊食更別具風味!
🥗🐮燒牛柳沙律
5成熟的靚靚粉紅色!肉質嫩而味濃❣️好好味!
🍜 廣島蠔拉麵
博多「甜王」草莓梳打
熊本甜橙梳打
平時麻麻地飲水果梳打,有啲怕嗰種小怪味同假甜味⋯ 😜但係呢2杯又無出事同幾好飲tim ~
臨走嗰時有個日本叔叔同我哋拜拜~ 唔知係咪老細嚟㗎呢~
另有一點注意,餐廳位置要行樓梯上~ 電梯是上商廈的啊!