2022-12-29 109 瀏覽
NEXT Shikaku 📍中環歌賦街11號地舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━同旁邊同集團嘅座銀唔同 餐廳裝修得好現代feel 主打蠔湯拉麵 加上唔同寬度形狀嘅拉麵 都算幾創新🤔 質素嚟講就見仁見智 我就覺得試一次ok 不過冇乜衝動再去多次━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🍜 牡蠣清湯拉麵 ikasu $158 (+溏心蛋 $15)▶︎ 第一次食 店員推薦話食清湯 咁就試下🤩 配料有一隻蠔 一舊叉燒 同兩件蝦雲吞 仲有筍同洋蔥 另外加咗一隻溏心蛋 ▶︎ 生蠔煮得唔錯 好嫩好鮮 而蝦雲吞味道都OK 但係有啲煮過龍😵‍💫 叉燒就麻麻 口感少硬而且唔太入味😫 另加嘅溏心蛋 冇錯同座銀味道九成似😂▶︎ 講返湯底 的確飲得出有蠔味 不過鹹度對於我嚟講高咗少少🥲 面體係偏扁平嘅 尚算彈牙 有啲似扁身嘅意粉 但係唔太掛湯🫣好味指數:●●●◐○━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━到訪日期: 7月中(下晝) 快樂指數😋: ⑥⑤/①⓪⓪ 性價比: 🌕🌕🌘🌑🌑環境: 🟦🟦🟦🟦⬜️ 服務分: 🔆🔆🔆🔆🔅再訪意願: ❤️❤️🤍🤍🤍━━━━━━━━━━━━━━━
NEXT Shikaku
📍中環歌賦街11號地舖
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
好味指數:●●●◐○
牡蠣清湯拉麵

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到訪日期: 7月中(下晝)
快樂指數😋: ⑥⑤/①⓪⓪
性價比: 🌕🌕🌘🌑🌑