2022-08-22 210 瀏覽
中環食盡各款拉麵之旅 話說中環呢幾條街 竟然有近十間up唔同過江龍拉麵店 好多仲係集團連鎖 目標試哂全日本唔同拉麵既我表示 就一間一間咁試哂佢啦 本來想去食座銀先 但好多人排隊 所以決定試左旁邊同集團既蠔湯先.呢間同樣好多人 店內都幾爆場 但唔洗排環境乾淨 日式風格 店員入座講日文落單 同上店都算快 係吧台可以望住師傅煮麵有主動提供冰水 呢個價錢合理水平.⭐️牡蠣清湯拉麵$158上台旁邊有 濕紙巾 餐具拉麵一上台 會明顯聞到蠔味 好香🔥先試一啖湯 好鮮甜蠔味 後勁有明顯甜味留係口中有2粒蝦雲吞 一隻蠔 同一塊叉燒 小洋蔥粒粒👍🏻雲吞 好食 🤔唔算大粒🤦🏻‍♀️評價一般 唔特別一粒飽滿又爽彈既雲吞 係香港有唔少更好選擇👍🏻蠔鮮甜唔腥 口感滑 🤔但細粒👌🏻叉燒 同樣一般 同埋唔係蠔湯既重點食完湯底下 有d牡蠣醬既粒粒.整體蠔湯真心特別 甜味足夠好多時蠔味愈重 代表腥味愈重但呢個做到甜而唔腥係加分位份量一般 男仔飲哂湯都未必飽價錢算貴 個人試一次就夠(呢個月買太多模型 財力唔容許我成日去食🤣)再補充小小 呢間有加一.#NEXTShikaku (中環)地址:中環歌賦街11號地舖.⭐️評分:味道:4/
呢間同樣好多人 店內都幾爆場 但唔洗排
好多時蠔味愈重 代表腥味愈重
但呢個做到甜而唔腥係加分位
份量一般 男仔飲哂湯都未必飽
價錢算貴 個人試一次就夠
(呢個月買太多模型 財力唔容許我成日去食🤣)
再補充小小 呢間有加一
#NEXTShikaku (中環)
地址:中環歌賦街11號地舖
⭐️評分: