2023-02-18
🉐多款生蠔種類🉐新鮮海鮮之前已經食過其他分店一次,但因為太念念不忘佢啲蠔,所以決定要再去止下癮🤩〈1.Spanish Arousa Oyster - Standard〉〈2.Tia Maraa peral〉〈3.Josephine〉〈4.Cocollos - no.0〉〈5.Tarbouriech Oyster (Pinky) - No.0〉身為蠔痴🦪無論淡味定濃味蠔都一樣咁愛,所以揀咗五款唔同款式嘅蠔。店員仲好細心咁同我哋排埋次序教我哋食咗邊款先。一路由淡味食到濃味,蠔味喺口腔內不斷倍大爆發,每隻都超級新鮮又唔同風味,真係啖啖都係滿足同享受🤤🤤〈北海道帶子〉⚪️帶子超級鮮甜,完全冇雪藏味👍🏻〈北海道活赤貝〉🪸赤貝爽口彈牙😆〈法國藍蝦〉🦐藍蝦好大隻又彈牙,一啲都唔霉,蝦味夠濃😍〈清酒蒜蓉煮活蜆湯〉🐚🍲超多隻蜆,而每隻蜆都有大匙羹嘅size,碗湯超香蒜蓉牛油味😋〈龍蝦忌廉意粉〉🦞🍝龍蝦肉又多又大嚿,忌廉好fresh唔會食到好漏,面質偏硬身好有咬口😎
🉐新鮮海鮮
〈2.Tia Maraa peral〉
〈3.Josephine〉
〈4.Cocollos - no.0〉
〈北海道帶子〉⚪️
帶子超級鮮甜,完全冇雪藏味👍🏻
〈北海道活赤貝〉🪸
赤貝爽口彈牙😆
〈法國藍蝦〉🦐
藍蝦好大隻又彈牙,一啲都唔霉,蝦味夠濃😍
〈清酒蒜蓉煮活蜆湯〉🐚🍲
〈龍蝦忌廉意粉〉🦞🍝