2016-11-03 250 瀏覽
今晚同位朋友補祝返生日,佢本身好喜愛食蠔,所以特意搵左依間專門食蠔既餐廳同佢慶祝生日環境寧靜清憂,店鋪唔算大,但餐廳播放既音樂令人好舒適咁食飯,好似無左煩惱咁生蠔種類都幾多,有日本、多國品種,每日只會有某幾款品種有返貨,餐廳推廣緊叫任何白、紅酒一支/杯同讚好專頁就會所有生蠔有半價優惠,當然我地都唔執輸叫左五款生蠔,隻隻都好新鮮同高質素<<法國綠寶石>> 店員話依款係新返貨,最特別係生蠔裙邊係綠色,食落鮮甜得黎重礦物味<<法國特級KYS>> 海水味比較重,相對礦物味無咁重,比起其他大隻同甜口,我幾鍾意<<法國>> 海水味又唔會好重,入口鮮甜同重蠔味,食完會有陣蠔味留左係口中,依款係我喜愛既味道<<法國特級女皇>> 同法國個隻好似,一樣鮮甜美味<<江田島>> 雖然細隻,但海水味同甜味並存,仲好重蠔味,過左陣蠔味仲響口內<<燒牛小排>>燒得勁香口,色澤粉嫩,鎖到個肉汁係入面,肉質軟腍多汁,好濃郁既牛肉味

<<法國特級女皇>> 同法國個隻好似,一樣鮮甜美味

<<燒牛小排>>
燒得勁香口,色澤粉嫩,鎖到個肉汁係入面,肉質軟腍多汁,好濃郁既牛肉味,少少肥油,食落入口半溶,真係好好食
<<牛油焗雜菌>>
離遠已聞到蒜香味同黑胡椒味,菇菌口感爽口濃郁,完全唔會覺得食落淡口
<<江田島蠔飯>>
雖然唔大碗,但賣相已目不暇給,剛剛食完生既江田島蠔,估唔到整熟左竟有驚喜,味道更甜同更重蠔香,燒汁飯粒粒軟腍易入口,味道剛好唔會太咸
<<江田島蠔烏冬>>
另叫左三款串燒送下白酒
<<燒甜薯>> 每次食串燒必叫,好甜又夠腍
<<燒黑毛豬>> 燒至多汁香口,肉質嫩口啖啖肉
<<燒皇帝蟹柳>> 第一次食燒既蟹柳,食落有少許煙薰味,口感乾身配酒唔錯
2016-10-30
慶祝紀念