2018-02-01
成日都聽到話觀塘有好味生蠔食,經朋友介紹下今日終於去試下呢間。去到門口就覺得個FEEL唔錯,餐廳很大座位很多。我同朋友食6點半唔洗等位就可以入座,餐廳入面只有幾枱客,感覺好舒服。坐低後二話不說就點了幾樣食物:日本熊本霜降西冷,升級生蠔SET,炸魚手指,芝士牛油焗日本元貝,仲有個芝士黑松露焗大蘑菇,非常豐富!升級生蠔SET先上,因為升級了的關係,生蠔有一半是中SIZE一半是細SIZE,無論係咩SIZE,生蠔都非常鮮甜,有淡淡的海水味亦一點也不腥,配合升級了的有汽香檳酒,味道更上一層樓!炸魚手指黎到仲係熱呼呼,口感豐富,當初仲猶豫緊叫炸魚手指定薯條,好彩最後都叫左呢個,果然冇令我地失望。到左主打既日本熊本霜降西冷,我地揀左6成熟,黎到既肉感不錯,切落去岩岩好,配合附上的辣汁,正丫!順帶一題,伴碟還有薯菜,好彩真係冇叫薯條姐>W<至於芝士黑松露焗大蘑菇,呢個又係必試的推介,咬落去口感一流,非常香口!!不過芝士牛油焗日本元貝則普普通通,冇咩特別,我認為可以用呢個價錢再試其他食物~吃了一小時多左右,人也開始愈黎愈多了,整體感覺好舒服好滿足的一餐,推介情侶/知己約埋談心食好野既好地
吃了一小時多左右,人也開始愈黎愈多了,整體感覺好舒服好滿足的一餐,推介情侶/知己約埋談心食好野既好地方!!
計埋折埋單好像四百多元,性價比超高的餐廳,有機會一定要試下!!