2018-03-02 212 瀏覽
Chic by Oyster House出名d蠔好好食,同埋set lunch又唔貴,今次決定入去試下!入到去間餐廳嘅佈置已經好吸引,氣氛好浪漫,d燈又好華麗,仲有一邊食一邊有音樂聽,環境一流!因為今次係同女朋友食,我地決定叫咗紅白酒各一杯,兩杯嘅酒味都好香,而且好易入口,攞黎送蠔一齊食最啱😋我地叫咗四隻蠔,每隻都非常肥美,而且海水味啱啱好唔會太重,唔鍾意海水味嘅話更加可以加檸檬汁,每隻都好鮮甜可口,淡淡都係鮮味,食到好滿足!我地main course叫咗鱸魚同牛排,鱸魚煎得外脆內軟,肉質嫩滑,佢仲有同佢特製嘅沙律醬好夾。個牛都煎得好香,好有牛味之外,一d都唔韌,而且可以鎖住d肉汁添!每個set都送湯,沙律同甜品。雜菜湯好多材料,口感好豐富。個甜品係homemade blueberry mousse,質感好滑,仲要有種清甜嘅感覺!今次食物質素同環境都好好,再加上服務態度我都好滿意,一定會考慮下次再黎!