2015-04-02 852 瀏覽
難得去開觀塘,當然要搵吓係附近嘅朋友開餐啦!噤耐無見,我地就搵咗1間環境寬闊嘅餐廳,當大家可以暢所欲言啦!放工時候實在太多人喇,要等成45分鐘先入到,不過觀塘嘅商場餐廳通常都係噤 今次叫咗蜆仔蕃茄庵列咖喱飯加個沙律同湯!但沙律同湯就無影到相喇!不過都可以介紹吓,今期餐湯係洋蔥湯,洋蔥煲得好「諗」同甜但就好油同好多味精飲完即刻要灌水!沙律就好好食喇,啲沙律醋好開胃不過就細兜咗啲喇主角上檯喇,蜆仔蕃茄庵列咖喱飯!庵列好滑,生熟程度啱啱好買相又靚,剛好包晒成個飯蕃茄同蜆仔份量又夠多,蕃茄酸酸地同偏甜又小辣嘅咖喱撈埋,完全停唔到開頭以為咖喱汁喇多,點會食得晒吖,但去到最尾,我都係唔夠汁嫁吉列豬排庵列咖喱飯,呢個就等得比較耐,但上檯個時個吉列豬排好似啱啱炸起噤,好脆又大塊,等耐少少都值得嘅後話,如果庵列咖喱飯可以選擇辣度就好喇! 同埋,朋友仔加碼叫咗個雪糕,我就無試喇,不過佢就讚不絕口

但就好油同好多味精
主角上檯喇,蜆仔蕃茄庵列咖喱飯!庵列好滑,生熟程度啱啱好

2014-12-18
45 分鐘 (堂食)
  • 蜆仔蕃茄庵列咖喱飯
  • 吉列豬排庵列咖喱飯