2017-02-27 1466 瀏覽
喺附近行完山肚仔開始餓,即刻行過去醫飽個肚先坐番車走。一場嚟到,梗係要試番盒農場鮮奶,另外加多個薑汁撞奶啦。牛奶其實都係鮮奶味,我反而覺得其他熱食吸引d!可能我行山嗰日係涼涼地,所以想食熱野多d!個撞奶佢係即整,要等幾分鐘之後先可以食,即整熱辣辣又好滑,見佢由液體變做半固體個感覺都覺得幾神奇。幾分鐘之後佢開始成形,可以食喇!不過個奶岩岩整好真係好熱,要慢慢食先食到。行完山咁肚餓當然唔可以只係食一個薑汁撞奶啦,另外再叫左個餐蛋麵。餐肉切得薄身煎得好脆,隻蛋就個蛋黃係半熟嘅。雖然我係好多人幫襯,我覺得佢都唔係趕住整野食而交行貨。行完山有d肚餓又有少少凍,好快就食晒成個麵喇!就係咁,今日行山消耗嘅卡路里已經俾我食番晒落肚

農場鮮奶
薑汁撞奶
餐蛋麵
就係咁,今日行山消耗嘅卡路里已經俾我食番晒落肚
農場鮮奶
薑汁撞奶