2024-01-11
撲鼻而來嘅海風,帶著涼爽和點點鹹鹹嘅味道,啱啱打完一番勁山路嘅我絕對要嚟碗熱辣辣嘅烤肉卷來個犒賞自己!啖啖肉感飽滿,雖然略帶點鹹味,但又咸得嚟又有肉香飄香,真係過癮至極!咬落去卡滋卡滋嘅聲音,酥皮雖輕薄了啲,但烤得出嗰陣焦香真係掂架!😋另一邊,喺咁完美嘅環境下,一杯凍Mocha加上軟綿綿嘅泡沫,那朱古力與咖啡嘅混合香味,真係讓人心曠神怡。個人啲喜歡Mocha多過水凡苦澀嘅咖啡,感覺就似係香滑嘅巧克力奶shake咁,入口順滑,餘韻無窮。男友個熱希蘇NUTSMOCHA,妥妥嘅堅果香氣,醇厚有力,見佢一邊望海景,一邊呷咖啡嘅滿足樣,我都知佢飲得幾開心。呢度嘅風景,加上一杯上好嘅Mocha同埋一件令人回味無窮嘅烤肉卷,心情都跟住好咗起來了!當然,生活唔需要太複雜,有時候簡簡單單慢慢嘆個咖啡,望望窗外嘅景,已經係一種小確幸啦!😌 山頂嘅風情,食物雖然唔會係招牌料理,但一樣可以俾人滿足曬!大家如果想試下平民版嘅山頂體驗,嚟呢度就啱晒!