2020-10-03 47 瀏覽
食神叉燒 今日咁啱經過新城市 諗住嗰一田行下街 見到呢一間 就令我諗起周星馳 所以行咗入去試下 疫情期間人真係唔算多 不過佢全部用曬外賣餐具 雖然感覺唔多環保 但係就真係確保衛生 見到佢哋套餐都幾抵食 我同老公就當然會叫過 黯然銷魂飯 跟住叫多個乾炒牛河 燒味拼盤當然唔少得啦 由香港四大名廚之一戴龍師傅做顧問坐鎮 電影巜食神》黯然叉燒飯就係戴師傅出品🌟叉燒每日店舖分五個時段新鮮出爐, 米飯則選用黑龍江五常米, 秘製拌飯醬油 蛋是特意挑選本地的「初生蛋」,味道鮮美,蛋白質和營養價值較高, 果然粒粒都用心先 講吓舊叉燒,應該 係用咗梅頭豬肉 所以 嫩滑 多汁。 配埋初生蛋 果然蛋味香濃, 乾炒牛河炒得夠乾身牛肉亦唔 韌👍🏻 豉油雞個味都覺得剛剛好 再配埋杯凍飲飽曬