黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
在尖東跳完舞後與舞友去lunch, 當我們倆在發愁吃什麽時,經過金馬倫道見到“黑木亭”,停低查看餐牌,覺得幾吸引就入去試試!餐廳沿路日式佈置都非常靚,令我們一入到門口已感到置身於日本一樣,超級正!👍👍餐廳室內佈置以木系系為主,再加上美美的日系裝飾,每個角落都係打卡的熱點,真係好有心思好靚😍😍😍💢我們order 了商務2人餐 HK$398,貪佢價錢唔貴又多嘢食😁😁💢午餐還有沙律吧和麵豉湯任飲任食,雖然不是很豐富但都足夠,而且麵豉湯味道不錯👍👍💢卷物:火灸左口魚邊卷反卷上加上火灸左口魚,再加上魚籽,令口感特別豐富,味道很不錯😋💢芝士流心鰻魚飯,厚厚芝士蛋奄列和燒鰻魚,簡直係絕配,芝味無窮,再加上滿滿的紫菜,每一口飯都是超級好味。😋😋😋😋💢三點刺身: 三文魚、 油甘魚和八爪魚,刺身都算新鮮,唔錯!👍💢 黑松露石鍋忌廉烏冬配吉列豬扒香濃忌廉配上黑松露,香氣撲鼻。 忌廉味濃加入烏冬又香又滑,熱辣辣好正!😋😋😋😋吉列豬扒好soft好juicy,炸粉不厚,炸得剛剛好,不會過火!👍👍👍👍👍💢最後當然甜品不能少,雪糕都幾滑!值得一讚是職員服務態度很不錯,有禮貌!👍

💢卷物:火灸左口魚邊卷

💢 黑松露石鍋忌廉烏冬配吉列豬扒

💢最後當然甜品不能少,雪糕都幾滑!

值得一讚是職員服務態度很不錯,有禮貌!👍
2023-10-17
午餐