原本今日happy friday,男朋友嚟接我收工好開心。但係臨收工先嚟開會,搞到遲咗成半個鐘頭先走,個人又攰、頭腦實晒⋯☹️然後男朋友就帶咗我嚟呢間街頭小吃店,俾我「任叫任食唔嬲」!🤣🤣🤣估唔到鋪頭細細間,竟然有滑蛋蒲燒鰻魚飯!😱 老闆娘話係最近先新推出嘅,緊係要叫嚟試吓啦!嘩,竟然係「圖文不符」!明明幅圖係得幾舊仔嘅鰻魚,個飯送出嚟係成條鰻魚嚟㗎囉!🥺 賣$58嘅鰻魚飯簡直超值啊,仲有滑蛋真係滑嘟嘟㗎!😋講到香港嘅特色街頭小食,點少得煎釀三寶、韮菜豬紅、豬皮蘿蔔,同茶葉蛋呢?!今晚咁啱賣晒蘿蔔,唯有「怒叫」晒其餘三樣啦!😆 煎釀三寶$10有六件任選,煎得剛剛好唔會太熱氣,又唔油膩。韮菜豬紅$20份量十足,調味唔會太重口味,豬紅亦大大粒唔會一夾就散。茶葉蛋$10三粒,咬開可以見到成個蛋白都變晒色,滷到入晒味!😋見到小店寫住「馳名食雞」,我哋兩隻「雞精」又點可以錯過呢?!😎 招牌蔥油雞扒好特別,厚肉嘅雞扒煎得好香脆,配埋招牌蔥油非常香口!仲叫咗麻辣手撕雞,叫咗中辣食落都唔算好辣,下次可以挑戰大辣喎~😌 一碗手撕雞裡面超豐富,有雞絲、芽菜、菜甫、紅蘿蔔絲等等,非常之足料好味!獲得「雞精」誠

滑蛋蒲燒鰻魚飯

煎釀三寶
韮菜豬紅

茶葉蛋

見到小店寫住「馳名食雞」,我哋兩隻「雞精」又點可以錯過呢?!😎 招牌蔥油雞扒好特別,厚肉嘅雞扒煎得好香脆,配埋招牌蔥油非常香口!仲叫咗麻辣手撕雞,叫咗中辣食落都唔算好辣,下次可以挑戰大辣喎~😌 一碗手撕雞裡面超豐富,有雞絲、芽菜、菜甫、紅蘿蔔絲等等,非常之足料好味!獲得「雞精」誠意推介~🤣
招牌蔥油雞扒
麻辣手撕雞

好耐冇咁樣坐喺街邊食街頭小吃,平民嘅價錢就可以食到咁多特色小食,真係好滿足啊!

2020-05-29
滑蛋蒲燒鰻魚飯