2019-12-23 150 瀏覽
最近宵夜時段都同🙎🏻‍♂️起深水埗一帶遊走今日決定試下依間日系既茶屋吾知有無人同我一樣,中意望下餐廳既風格/裝飾?裡面既吊燈就吸引到我既注意力⚠️令我諗起日本既夏日祭😂😂😂<幻想力豐富的我>風格都係以簡單清新既木系為主。雖然地方吾大但勝在舒服👍🏻餐廳吾會有餐牌❌你只需要用枱上面既落單紙落單就可以。落單紙非常簡單易明雙面設計,第一版係主食,第二版係小食+飲品。而且價錢一啲都吾算貴,可能深水埗太多美食。如果定價太高就會流失客源。所以都係以親民價做生意。睇完成張紙,最後我地簡左依幾款食物同飲品。⚠️飲品温馨提示:改配料係免費🆓但加配料(小丸/寒天/紅豆/豆腐/爆珠)就要+$4,中意飲奶蓋既朋友仔可以加$8有個沖繩海鹽奶蓋。但記得飲品係有熱有凍👈🏻熱飲係加吾到奶蓋的!過開深水埗既朋友仔可以試下依間食物-咖哩飯/丼/烏冬/小吃/飲品都性價比高。環境-舒服簡單,當你離開餐廳後會覺得又反回現實的感覺。📌天下茶屋 (深水埗)🗺地址 : 深水埗福榮街118號地舖
最近宵夜時段都同🙎🏻‍♂️起深水埗一帶遊走
今日決定試下依間日系既茶屋[天下茶屋]

睇完成張紙,最後我地簡左依幾款食物同飲品。
⚠️飲品温馨提示:

過開深水埗既朋友仔可以試下依間[天下茶屋]
食物-咖哩飯/丼/烏冬/小吃/飲品都性價比高。
環境-舒服簡單,當你離開餐廳後會覺得又反回現實的感覺。

📌天下茶屋 (深水埗)
🗺地址 : 深水埗福榮街118號地舖
唐揚雞球咖哩飯
蒲燒鰻魚帆立貝温泉蛋丼
寒天柚子烏龍茶➕爆珠鮮奶綠茶
2019-12-22
$76 (宵夜)
慶祝紀念
聖誕節