2019-07-08 24 瀏覽
早幾日同朋友去旺角行街,天氣真係好熱好熱🥵行過家樂坊附近見到有間新開茶飲店個名好得意叫「渾喆」,見啲啲店員好落力宣傳緊間鋪,就忍唔住過去睇下有咩野好飲🤪🤤🤤個招牌設計得幾靚,成間鋪頭都幾girly feel,粉色系同花花為主,幾吸睛🤓🌸(其實個鋪名喆係咪讀節呢🤣⋯⋯⋯)收銀位貼左好多女仔相,應該係啲韓星黎🤔🤔🤔鋪頭飲品種類都唔少,都有大熱既芝士奶蓋同黑糖珍珠😍新開張做緊試飲優惠,$18就有杯黑糖珍珠鮮奶,幾抵🤑🤑🤑(不過我鍾意飲奶茶多啲)大圖啲幾樣應該係招牌茶飲,反正排左,我地決定幾樣都try try佢😆鋪面出野飲都算快,唔洗大熱天時等勁耐👍🏻野飲個杯用磨砂杯質地,無咁多水珠出,個杯蓋用旋轉開合式設計,飲唔曬就咁轉番好佢就得,飲奶蓋又方便啲,唔洗開蓋咁煩👍🏻👍🏻👍🏻# 滿口菠蘿茉莉綠茶 🍼🍍🍵飲到啖啖菠蘿肉,好fresh好香,打開蓋已經聞到朕菠蘿味,又唔會死甜,夏天飲一流,好推介😋😋😋🍍🍍🍍🍍🍍打包邊行邊飲😬# 黑糖珍珠阿薩姆鮮奶紅茶🍬🍭☕一飲就飲到好有茶味,感覺似炭燒茶咁,黑糖珍珠做得唔錯,煙un軟糯,有黑糖甜味,中和番茶味,唔錯。# 滿杯水果四季春🍎🍊🍋🍍🥭🍐真係好滿杯啲生

鋪頭飲品種類都唔少,都有大熱既芝士奶蓋同黑糖珍珠😍

# 滿口菠蘿茉莉綠茶 🍼🍍🍵

打包邊行邊飲😬

# 黑糖珍珠阿薩姆鮮奶紅茶🍬🍭☕

# 滿杯水果四季春🍎🍊🍋🍍🥭🍐
真係好滿杯啲生果,果茶飲落好fresh,有生果既茶同夏天真係perfect match🙌🏻清清地又消暑,又無飲無糖茶咁dry😆😆😆

總括黎講,以自家品牌茶飲店黎講,呢間出品都唔錯,有時飲得連鎖店多,偶爾幫襯下啲小店支持下,都係唔錯既體驗😄😄😄👍🏻
2019-06-30
10 分鐘 (堂食)