2024-06-26 12 瀏覽
星期六下午,在深水埗想揾一間未試過既Café Try Try~ 就比呢一間舖既門面吸引左入去~ 舖頭既枱系六角型柱狀,睇落幾靚,但坐落就因為柱狀而唔知隻腳放系邊好,唔系太好坐~ 舖頭燈光系好白既白光,個人都系中意色溫無錦白或者自然採光既Café,會比較有放鬆心情既感覺~ 睇左個Menu之前,決定唔飲咖啡,試下佢啲茶飲,擇左峰蜜檸檬蝶豆花,擇佢純粹系因為覺得個顏色一定好靚~ 佢有個Set可以加埋英式鬆餅,於是就Order左試埋個Scone~ 茶同埋英式鬆餅都唔系話好出色,不過不失~Honey Lemon Butterfly Pea Tea峰蜜檸檬蝶豆花單點 HK$60英式鬆餅 + 茶飲 HK$88 Scone (Onion & Cheese)英式鬆餅 (洋蔥芝士)單點 HK$40英式鬆餅 + 茶飲 HK$88 整體來說,試過就算,唔會特別過嚟食,畢竟深水埗既Café太多~ 選擇多~

Honey Lemon Butterfly Pea Tea
峰蜜檸檬蝶豆花
單點 HK$60
英式鬆餅 + 茶飲 HK$88

Scone (Onion & Cheese)
英式鬆餅 (洋蔥芝士)
單點 HK$40
英式鬆餅 + 茶飲 HK$88
峰蜜檸檬蝶豆花, 英式鬆餅 (洋蔥芝士)
2022-12-04
峰蜜檸檬蝶豆花, 英式鬆餅 (洋蔥芝士)