2022-08-05
之前經過呢間任食烤魚打邊爐店,見到好多人等入座,價錢都幾平,就決定搵一日嚟試吓~除咗有唔同口味嘅烤魚之外,原來仲有水煮魚、酸菜魚、椰子雞煲、麻辣雞煲,價錢非常街坊價,7-9pm入座、任飲任食都只係$178!唔怪得咁滿座我地揀咗藤椒味炸魚,一拎埋嚟勁香噴噴,條魚先炸過,外皮脆又香口,魚骨唔多,啖啖肉,湯底愈煮愈惹味,我中意食辣就覺得好正食完烤魚後,出面雪櫃仲有其他食物拎,我緊係拎啲回本野先,推介嘅有蜆、蝦🦐,肥牛、雞件!蜆肉無沙算大隻,最受歡迎嘅蝦隻隻都大隻,蝦肉唔霉唔痴殼,雞件都好食,唔係啲淨得肥皮肥膏其他菇類、菜類、丸類呢啲大路野,都算齊款,仲有手打鯪魚肉。街坊打邊爐點可以無啤酒🍻飲品種類唔算多,比較特別嘅有水果茶,唔甜健康啲,都幾fresh後尾睇其他食評講有雪糕,但係我個日唔知道,如果唔知擺係邊睇唔到,一啖都無食過😭😭
其他菇類、菜類、丸類呢啲大路野,都算齊款,仲有手打鯪魚肉。