2021-10-19 765 瀏覽
肥膩唔健康嘅嘢食一向都係好吸引,咁今次小弟就黎到吉豚屋試食。入面嘅環境好有日式快餐嘅感覺,整體尚算ok ,塊地唔算好滑,但係翻過左膠嘅餐牌有啲油淋淋嘅感覺,建議可以定期換一換。本身小弟諗住去試佢個定食,因為咁先至可以同其他主打吉烈豬嘅鋪頭有直接嘅比較。但見到佢個套餐好抵好吸引,就叫左佢個滑蛋吉列豬套餐。套餐價值59蚊,而加吉列蝦只需要6蚊。肉類🐷滑蛋豬扒飯最怕就係嘅啲蛋同啲汁整到件吉列豬淋曬,但今次小弟去試嘅時候呢個問題唔嚴重,係食到後面先至有少淋。而隻豬都處理得唔錯,冇咩異味。加左6蚊嘅吉列蝦都表現得好好,㐋好脆同好有蝦味。飲品&湯水🍵呢兩樣嘢就有啲失色,個湯味道唔算濃郁,但好在入面都有啲野菜同埋肉片。至於叫左嘅巨蜂提子乳酸特飲都係好一般嘅感覺,同埋都幾有溝稀左嘅feel總結以一間唔洗排隊嘅平民日式餐廳黎講,吉豚屋嘅性價比相當高,係一間唔錯嘅家常便飯之選。

肉類🐷

飲品&湯水🍵