2016-03-21
我鼻b知我為食,同我講佢樓下下午茶餐有手打牛肉漢堡,仲要性價比好高,唔係唔去食呀嘛。星期日下午五點先黎到,好在佢既茶餐係下午兩點至六點,仲要幾多野揀。焗飯、鐵板、粉麵同all day breakfast 都有,當然少不了我特登黎食既漢堡包,下午茶黎講選擇係非常之多,難怪keep住有街坊入黎食。溫泉玉子忌廉湯 $15就甘食漢堡有啲dry, 所以另外叫左個溫泉蛋忌廉湯。忌廉湯味道偏淡,湯入面有粟米及肉絲,成個配搭好似粟米肉粒飯😂。味道尚可,有少少忌廉味,口感頗滑,唔會似勾芡甘杰。加埋個蛋落去先❤️, 係湯入面整爛佢有一種快感🙊。加埋一齊食先發覺原兩者甘夾,原本偏淡既忌廉湯多左蛋黃既香味,蛋白就滑到似啫喱。巨人自家漢堡包拼胡麻沙津 $33Woo! 終於見到佢喇!好難相信甘大個手打漢堡只係需要$33! 麵包用上係脆脆豬仔包,中間夾上一片厚厚手打牛肉漢堡扒,再有芝士蕃茄生菜及千島醬汁!拎上手已經好墮手!手打漢堡扒入口吃得到肉粒感,帶有一點胡椒味,亦吃得到有極微量紅蘿蔔,頗為濕潤有牛味,雖然未算肉汁滿瀉,但絕對不乾!整體配搭很協調,醬汁酸酸甜甜,生菜蕃茄清新,麵包皮夠脆,包內則裡像muffin般有一
星期日下午五點先黎到,好在佢既茶餐係下午兩點至六點,仲要幾多野揀。 焗飯、鐵板、粉麵同all day breakfast 都有,當然少不了我特登黎食既漢堡包,下午茶黎講選擇係非常之多,難怪keep住有街坊入黎食。
相信我下次再想吃巨人漢堡時,一定會選擇外賣。