2024-06-02 175 瀏覽
🌀三號風球之下,係啲咩驅使呢間餅店依然人頭湧湧?今日買咗啲嘢食試一試🥐扁牛角可頌只要一間餐廳裏面佢嘅早餐可以轉牛角包,我都一定會叫😂食咗佢呢個扁牛角可頌之後顛覆咗我對牛角包嘅一貫想法😲呢個牛角包嘅中間餡料加咗麻薯,口感外脆內軟加上上面嘅朱古力可可,令人不禁食完一隻又一隻😂🥨古早味手工蛋捲、新口味帝王阿華田手工蛋捲蛋捲呢就成日食得多,手工製嘅蛋捲而家真係買少見少古早味有濃烈嘅蛋香,非常之適合買畀外地嘅朋友們做我哋嘅香港手信🫶而新口味--阿華田味我認為更加係可以代表我哋香港特色口味❤️由於佢係新鮮手捲嘅蛋捲保質期亦都唔會有一年半載咁耐,適合鍾意新鮮--"fresh"🥖大甲芋泥肉鬆包新口味推出嘅芋泥應該都係季節限定,因為要搵到靚嘅芋泥都唔係一件容易嘅事呀!🫓麻薯qq球朱古力可可嘅外殼,遇上qq彈彈嘅麻薯波波加上係每日新鮮現做,絕對唔會風乾🧇禮盒曲奇曲奇裏面有九款口味,甜味適中唔會過火,🧆甜甜蜜蜜糯米糍我分別買咗脆脆榛子口味、芒果味、開心果味、芋泥味大熱嘅開心果味口感非常獨特齒頰留香,大甲芋泥味適合一種鍾意食紫薯同埋芋頭口味嘅朋友,榛子咬落一粒一粒外脆內軟,係升級版嘅金沙🫶原來喺葵芳、荃灣、旺角
🌀三號風球之下,係啲咩驅使呢間餅店依然人頭湧湧?
今日買咗啲嘢食試一試

🥐扁牛角可頌
只要一間餐廳裏面佢嘅早餐可以轉牛角包,我都一定會叫😂
食咗佢呢個扁牛角可頌之後顛覆咗我對牛角包嘅一貫想法😲

🥨古早味手工蛋捲、新口味帝王阿華田手工蛋捲
蛋捲呢就成日食得多,手工製嘅蛋捲而家真係買少見少

🥖大甲芋泥肉鬆包
新口味推出嘅芋泥應該都係季節限定,
因為要搵到靚嘅芋泥都唔係一件容易嘅事呀!

🫓麻薯qq球
朱古力可可嘅外殼,遇上qq彈彈嘅麻薯波波
加上係每日新鮮現做,絕對唔會風乾

🧇禮盒曲奇
曲奇裏面有九款口味,
甜味適中唔會過火,

🧆甜甜蜜蜜糯米糍
我分別買咗脆脆榛子口味、芒果味、開心果味、芋泥味
榛子咬落一粒一粒外脆內軟,係升級版嘅金沙🫶

原來喺葵芳、荃灣、旺角、灣仔、天后都有分店

外賣自取
  • 古早味蛋捲