2023-05-05
街坊價錢·誠意西餐廳北角屬於舊區 有好多街坊餐廳 價錢實惠 今晚去咗一間唔起眼小店 食物性價比高 飲品特飲 好多花款😁-🍝海鮮煎蛋燴意粉 $98自家製意粉醬汁 有蕃茄汁/蘑菇白汁/菠菜汁 紅白綠三種顏色 我要咗紅噹噹蕃茄汁🍅 意粉掛汁 味道甜甜酸酸 食得開胃 海鮮用料足 大蝦+青口+帶子 蝦肉厚身彈牙 如果鍾意蝦頭 可以啜埋裏面啲蝦膏同汁液 濃郁滋味 -🥐煙三文魚牛油果白色牛角包 $108朋友要補充有「營」脂肪 煙三文魚🍣牛油果🥑打孖上 薯條改為雜菜沙律🥗 再飲埋南瓜茸忌廉湯 食晒已經好飽肚-🍹綠薄荷柚子梳打特飲 +$18特飲以七色彩虹🌈做主題 好大杯吓 綠色系特飲嘅底部有柚子粒 薄荷syrup加雪碧 夠晒refreshing-🍹Iced Oreo chocolate +$18冰凍朱古力加大大嚿忌廉 似飲朱古力奶昔-📍No Boundary北角和富道92號地舖
🍝海鮮煎蛋燴意粉 $98 自家製意粉醬汁 有蕃茄汁/蘑菇白汁/菠菜汁 紅白綠三種顏色 我要咗紅噹噹蕃茄汁🍅 意粉掛汁 味道甜甜酸酸 食得開胃 海鮮用料足 大蝦+青口+帶子 蝦肉厚身彈牙 如果鍾意蝦頭 可以啜埋裏面啲蝦膏同汁液 濃郁滋味
🥐煙三文魚牛油果白色牛角包 $108
🍹綠薄荷柚子梳打特飲 +$18