2017-11-27
黑松露雞肉意大利飯($88)Black Truffles & Chicken Risotto意大利飯一嚟就有好有香嘅黑松露香係氣😍,不過食落就唔太特出,個汁夠哂creamy👍不過雞肉肉質唔夠滑🙈菇嘅份量幾多,而且有幾款唔同嘅種類🍄加埋d甜椒都幾清新🥦芒果拿破崙吉士西多士伴雪糕($78)Mango Napoleon Custard French Toast with Ice Cream睇個名好吸引🤩!嚟到見到所謂嘅芒果拿破崙原來只係芒果加少少酥皮碎(?),真心好失望😭好彩芒果又夠新鮮又甜💛🧡,西多士薄身,微微煎過,由於上面有大量吉士,感覺上濕左少少。唔可以用傳統西多個準則去理解佢,因為其實係兩回事😂平日唔中意食西多士嘅草根妹妹覺得唔錯,而姐姐絕對會投番傳統西多一票🙋🏻♀️呢2姐妹嘅口味存在好大矛盾🤭
黑松露雞肉意大利飯($88)
芒果拿破崙吉士西多士伴雪糕($78)