2018-03-06 821 瀏覽
天氣凍凍地,最啱食雞煲。係網上見到呢間新開無耐的餐廳的雞煲幾唔錯,價錢又唔貴,一於放工約朋友去試下。雞煲的辣味同麻味都有幾個level可以揀,因為朋友唔食得太辣,所以我地揀左少辣同少麻。好快雞煲同火鍋料就送到枱上😋雞煲雖然係小辣,但辣味都有啲強,朋友都係覺得有啲太辣,但我就覺得剛好(雞煲都係要有辣先好食👍)。雞肉好入到醬料味,最正係雞肉超級嫩滑,每啖都好juicy❤份量夠2~3人食,我地兩個女仔食完啲雞都已經飽左6成。食完雞就開始打邊爐~鮮牛肉好大碟,牛肉嫩得黎又彈牙,完全無渣打邊爐點少得響鈴,浸一浸秒速上水,外冧內脆,仲要索晒湯底味,超好食本身雞煲已經跟左碟生菜,所以我地就叫左鮮枝竹,可以有多啲蔬菜食龍鳳檸樂其實係檸檬同鹹檸加可樂,飲落酸酸甜甜,可以解膩,配食雞煲一流朋友叫左杯懷舊紅豆冰,紅豆好粉,好香甜😋但啲cream撈渾左後就有啲過甜了整體黎講呢間的雞煲好食,而且又唔洗等位同坐得舒服,係一個回頭之選

麻辣雞煲

好快雞煲火鍋料就送到枱上😋雞煲雖然係小辣,但辣味都有啲強,朋友都係覺得有啲太辣,但我就覺得剛好(雞煲都係要有辣先好食👍)。

食完雞就開始打邊爐~

鮮牛肉

鮮牛肉好大碟,牛肉嫩得黎又彈牙,完全無渣

懷舊紅豆冰&龍鳳檸樂

麻辣雞煲