2024-06-06
街坊小店✨荃灣區抵食扒房🥩成日聽荃灣朋友仔推介,荃灣有一間CP值高的扒房「Day22 Steak」,人均$200左右就可以享受到美式石燒牛扒,仲有埋餐湯、意粉和飲品添,真係好抵食😍Lunch menu最平58蚊已經有交易添!🍴鵝肝配美國安格斯牛柳(8安士)餐廳提供多款牛扒,例如西冷、肉眼、牛柳等,今次揀左我既最愛安格斯牛柳,配上蒜蓉牛油🧈牛扒上枱時比較生,由客人根據喜好自由控制熟度,5成熟的牛柳非常好食,肉質腍且肉味香濃,放喺石燒板上煎至肉嫩外焦最為美味,店員指示可加上玫瑰海鹽簡單調味😋而鵝肝都幾大塊,煎至表層帶少少脆,內裡幼滑,油脂豐富+$58 升級套餐🌟包左一碗暖笠笠的酥皮湯,酥皮烤至金黃鬆化,將酥皮浸在湯裡,吸附忌廉湯一齊食;雜菜沙律都新鮮,沙律醬滿滿🥗最估唔到係呢杯特大飲品,用H牌生啤杯裝滿,夠哂兩個人飲🍴西班牙豬鞍扒石燒吾食牛的朋友仔可以選擇呢款石燒豬鞍扒,大大塊,燒至全熟後都吾會好乾好韌,加埋牛油一齊燒,好香~配左意粉,蕃茄味濃郁,午餐黎講,性價比高🍴花蜜雞翼雞翼外皮香脆內裡肉質嫩滑,以蜜糖裹上,甜甜地好可口🍯
🍴鵝肝配美國安格斯牛柳(8安士)
+$58 升級套餐🌟
🍴西班牙豬鞍扒石燒
🍴花蜜雞翼
雞翼外皮香脆內裡肉質嫩滑,以蜜糖裹上,甜甜地好可口🍯