2022-09-20 103 瀏覽
今日同老友黎試呢間係天澤商場入面既居酒屋,原來係同頌富商場果間天鳥係同一間公司黎,果陣試過都叫做唔錯,價錢都唔貴,一般而言係旺區食居酒屋就多數都偏貴,而呢間開係屋村商場入面既價錢同質素又如何呢?今日就試一試。入到去都會俾個好有型既口罩袋你,即場用又得收埋又得。極上壽司盛合先黎個壽司拼盤打個底,壽司質素就比較一般啦,2件拖羅唔夠鮮味,顏色都唔夠光澤,新鮮度一般,海膽睇落幾靚,食落都有明礬味,北奇貝同帆立貝果d都正常啦,吞拿魚蓉卷加左少少好似炸天婦羅皮咁既野食落口感脆脆地又幾有驚喜,玉子燒都幾甜,$158黎講有十幾件壽司呢個質素算係ok啦。串燒雞頸肉呢味串燒平時比較少見,雞頸肉幾嫩滑,調味都唔錯。串燒7味雞脾肉雞脾肉加上7味粉,唔洗多講都一定香口好食啦。串燒鹿兒島和牛粒食和牛相對就會貴少少,和牛脂肪比例都幾多,口感淋滑,配埋d蒜片同芥末籽醬一齊食。串燒西班牙豬肋條口感同肉味都幾出,唔會燒得好乾,另都跟上芥末籽醬。燒黃花魚一夜干去親居酒屋最喜歡就係食燒魚,但今次呢條黃花魚其實唔係差,魚幾大條,魚皮都燒得幾香脆,不過可能肉較為厚用同調味不足我覺得唔太岩口味。鱈魚干送酒一流既鱈魚干,食落都少少脆

入到去都會俾個好有型既口罩袋你,即場用又得收埋又得。

極上壽司盛合

極上壽司盛合

串燒雞頸肉
呢味串燒平時比較少見,雞頸肉幾嫩滑,調味都唔錯。

串燒走地雞頸肉

串燒7味雞脾肉
雞脾肉加上7味粉,唔洗多講都一定香口好食啦。
串燒7味雞脾肉串

串燒西班牙豬肋條
口感同肉味都幾出,唔會燒得好乾,另都跟上芥末籽醬。

燒黃花魚一夜干

燒黃花魚一夜干

鱈魚干
送酒一流既鱈魚干,食落都少少脆,但食到尾有dd韌,香口程度差少少,叫做呢個價錢收貨啦。

鱈魚干

串燒雞肉棒
又係去居酒屋必點既串燒,不過呢間既雞肉棒略普通少少,雞軟骨唔夠口感唔夠爽,都無生蛋醬油俾你撈,但價錢超平民$29有2串,平時出面$29都食唔到1串,呢個價錢都係無得投訴,推薦指數3粒星,試下無妨。(技術關係唔小心刪左相
)。

自家製梅酒
飲品叫左杯梅酒飲話係自己饟的,但侍應就話今日無梅淨酒,咁我就照要,味道就酸酸甜甜啦,酒味唔重,都好細杯,冰都幾多,唔太抵飲,叫做試下就算。

自家製梅酒

2個人食完成餐連加一就$672,居酒屋價錢黎講就真係唔算貴,另外都有d比較平既丼飯拉麵之類飽肚既選擇,其實都好多人係門口等外賣,睇黎佢地d飯麵都好受歡迎,雖然話比較出面食過既居酒屋質素有d距離,但價錢黎講做得比較平民,始終係屋邨內做街坊生意,以唔太貴既價錢食下串燒飲下酒都係個唔錯既選擇。

串燒走地雞頸肉
串燒7味雞脾肉串