2022-12-12
夜晚喺旺角飲完野又想食野,本身想去食果間已經 last order 左,行行下講起網上介紹過呢間 恆達油渣麵,於是就行過去睇下仲有冇得食, 好彩仲有, 好多年無食過 油渣麵 喇真係。一家小店坐位唔多,聽得出好多都係成日嚟嘅熟客,一坐低店員問飲唔飲湯,本身因為啱啱先飲完一輪酒都無意慾要飲湯,就同佢講聲唔好意思下次先試啦, 點知佢話:「飲啦,好正架,個個嚟都一定飲架~」,好! 既然出呢招就試下,湯係「石崇魚煲花膠」又真係幾好飲,真係好似住家飯有碗湯飲嘅感覺。 佢個油渣麵,同之前食過果啲好唔同,佢唔係炸到好盡好乾好脆果種,係仲有咬口仲有味道,配合埋佢啲菜脯爽呀~ 佢亦可以兩拼其他食品,我地就揀左豬手,亦係好腍好入味,成碗野你話係咪美酒佳淆?老實講就真係唔係,但係作為街坊小店深宵食堂,的確係唔會輸。另外雖然佢招牌係油渣麵,但係見其他客人 好多都係食小菜客飯,似乎都係高手嚟,搵次要試下先。