2019-06-04
兩個人星期日晚上響呢度出現都唔知食乜好,光輝圍行左個圈無乜心水,因為間間都係茶仔🤣無端端呢間野出現左響眼前,終於有啲我特別啲既,就入去好彩仲有一張枱第一眼望到龍川上海粗炒,叫得自己個名一定好野就叫返個叫多個菜肉雲吞酸辣湯麵又好似幾好小籠包又係叫自己名又要叫下原來仲有飯食,啲雞好似幾好喎但要配飯嗎,頭先啲麵同小食又只得花雕雞翼⋯⋯先黎加十蚊多碗酸辣湯,又唔太杰酸辣並存唔咸,唔搶喉幾好味,啲料就有豆腐木耳絲同荀絲,係差啲豬紅同肉絲小籠包4粒$32多汁肉都無蘇味但皮就厚左啲菜肉雲吞酸辣湯麵$42 湯同之前一樣個雲吞亦同小籠包一樣只係無咁多汁,皮係一樣咁既厚度,個上海麵就真係好,滑口又無煮過頭剛剛好。龍川上海粗炒$50就令我太失望,本身好鍾意食,但呢個一睇就知個汁掛唔到個粗麵,醬油唔夠杰炒唔乾身,又唔係椰菜係用娃娃菜既⋯⋯有香菇絲但又無金華火腿⋯⋯我都明因為貴唔落都可以接受,咁下次可唔可以落啲煙肉/咸肉吊返起個味,因為成碟似素食多啲,上海菜最出名既咸香佢完全無怕酸辣湯辣叫左黑豆漿一支$8,叫完食埋先見到牆上有必食堆介原來有碟上花雕雞哎呀無食到呀無加一,每人唔使$100,街坊生意唔怪得比其他鋪多
第一眼望到龍川上海粗炒,叫得自己個名一定好野就叫返個
叫多個菜肉雲吞酸辣湯麵又好似幾好
小籠包又係叫自己名又要叫下