2017-05-14
前幾日一班朋友都想食放題 咁岩我地上網睇到哩間放題有優惠 所以就黎試下好唔好食🤤我地係七點左右就入座但餐廳都基本上係半滿狀態 比我地想像中多人🤔 同埋餐廳既格局同平日既放題餐廳唔同 比較平民化同充滿街坊風味 幾夠特色😗我地好快就揀定晒要食啲咩野食 上菜速度都算幾快 加上無漏單 出得好齊👍🏻 出去拎野飲個時見到餐廳都提供咗唔少既熱食 算係平日比較少見既 韮菜豬紅 碗仔翅 清酒煮蜆 款款都夠哂熱😋 我地簡咗清酒煮蜆黎試 酒味唔唔算濃 蜆雖然細細隻但勝在夠哂鮮味 忍唔住都食多一兜🤣最快到就係刺身盤 估吾到佢個刺身盤賣相夠哂出色😍 一黎成個刺身盤好吸引 我地幾個朋友即刻相機食先 📸個個圍住個刺身盤影相 係幾靚既 刺身盤內容夠齊全 我就最中意食三文魚同甜蝦 三文魚肉質嫩滑 感覺好新鮮 口感正 🤤甜蝦鮮味十足 冇乜腥味 真係唔錯😚上菜速度都好快 刺身盤未食完 炸物都到齊濟 要特別推介天婦羅 翠玉瓜同雞肉串🐔 天婦羅粉漿唔會太厚 唔會炸到好似正係食到成舊粉咁 夠鬆化 好食😋 而翠玉瓜都燒得岩岩好 唔會燒到好燶 仲好爽甜 平時好少食翠玉瓜既我都覺得唔錯 雞肉串最中意就係個燒汁調得幾好味 配合埋半肥瘦既
上菜速度都好快 刺身盤未食完 炸物都到齊濟
要特別推介天婦羅 翠玉瓜同雞肉串🐔 天婦羅粉漿唔會太厚 唔會炸到好似正係食到成舊粉咁 夠鬆化 好食😋 而翠玉瓜都燒得岩岩好 唔會燒到好燶 仲好爽甜 平時好少食翠玉瓜既我都覺得唔錯 雞肉串最中意就係個燒汁調得幾好味 配合埋半肥瘦既雞肉真心正既😙
炸Oreo 係平日超少見既放題野食 今次見到緊係即刻嗌一個黎試試😍 炸Oreo 口感好好 食落有餅乾既味道 濃濃既Oreo 味加埋好脆口既感覺 外皮唔會話超厚 食落又唔算係好甜 名副其實既外脆內軟🤤
佢賣相睇落唔算太吸引 但食落又幾好食 有驚喜既感覺 唔算太甜又唔會好膩 就算好飽我都食得哂兩件小蛋糕😬
雪糕有別平日見到既款式 哩度提供既係義式冰淇淋 Gelato 🍧 算係超少見 有幾款口味 朱古力 芒果 咖啡☕️ 我就簡咗芒果味 大大粒 夠哂凍仲有幾濃既芒果味 不過要攤一攤凍 如果唔係就太凍太實 咬唔開😂 我覺得黎到絕對要試返幾個 感覺會好回本😎