2019-04-01 126 瀏覽
今晚約了兩個朋友七點半係旺角食飯,但其中一個朋友仲未放工遲到。由於我同另一個Fd都非常肚餓,於是就決定點下小食先,邊食邊等。椒鹽芝士薯條:薯條選用了粗薯,炸好後再灑上椒鹽,然後擺上兩片芝士放入焗爐烤焗。非常脆口野味,同麥記完全冇得比。德國腸拼盤:由兩款分別是雞肉和豬肉脆皮腸組成,腸仔煎得恰到好處,咬下去肉質爽脆,作為餐前小食簡直一流!終於等到最後一個朋友,我地決定點兩個扒餐share。先來的是鐵板燒西冷扒:牛扒五成熟,肉嫩多汁,牛肉味濃,即使不點黑椒汁也很夠味。扒身稍薄,如果可以再厚D就更加完美。鐵板燒斧頭扒:超級大件兼非常厚肉,一上菜我們都立即被它的外表震懾,菜如其名就如斧頭一樣。兩面都烤得金香,但肉質卻十分鮮嫩,大口食落去口感十足。