2018-07-31
小西灣街市開左呢間粉麵店已有2年幾。。街市內而衛生都okay, 冇臭味。。因為對面係水果店29蚊一碗麵。。可以揀米粉,米線, 粗麵, 河粉, 幼麵, 而餸就有10種, 有墨丸, 魚蛋, 牛什, 牛腩做既係街坊生意, 多數係老人家, 可能因為長者卡送熱飲墨丸幼麵麵底份量好大, 墨丸有5粒。 冇腥冇臭冇雪味, 就有墨魚肉粒。。十分彈牙。。而幼麵一開始比較硬。。都咬得開同食到。。食多幾啖就軟d, 係okay既。。湯底我假設係味精湯底。。都應該係味精湯底。。但食完之後冇口乾wor。。。 牛腩米粉我朋友食呢個。。牛腩就一定唔係靚果種。。但食落都仲係牛腩黎既。。同埋有成8塊。。。係好抵食。。 飲品我叫左西洋菜蜜。。食完碗麵杯飲品仲係勁熱。。我完全飲唔到。。。醋同辣椒醬都好味既因為係做街坊生意。。所以坐落你會覺得同d街坊好close。。。係領展街市內做生意好難。。呢兩年可以維持到生計既店舖少之又少。。所以呢度cp值高既就要支持一下喇。
街市內而衛生都okay, 冇臭味。。因為對面係水果店
做既係街坊生意, 多數係老人家, 可能因為長者卡送熱飲
墨丸幼麵
牛腩米粉