今次行到東涌,就忍唔住要幫襯下間新開嘅*錦麗*餐廳吖!入面環境整齊清新,坐落落都舒服。首先,我叫咗個生牛肉小粉,啱啱好我鍾意嘅腍身牛肉,一啖落去嘅嫩滑仲有少少冰涼,真係解暑得嚟過癮!湯底清澈,飲一口已經覺得滋味十足,重點係唔膩!再黎我地試咗酥炸軟殼蟹撈檬,佢個蟹呀,外皮鬆脆得黎又保持住肉嘅鮮甜,每一啖咬落去,都有一種"卜卜聲"咁滿足。小食拼盤嘅法式雞翼真係"又香又滑",搶晒鏡!餐廳仲有特色嘅主打小食——脆皮牛腩同椰青糕,兩者都靚仔到唔捨得食。牛腩嘅皮炸到啪啪地,食落去口感對比分明,真係惹味到暈!而啲椰青糕就軟熟香甜,口感細膩,個個都話讚。總括來講,*錦麗*真係一間物超所值嘅餐廳,食物新鮮美味,仲要份量足,值得推薦俾想搵平靚正好去處嘅朋友們。下次行過東涌,記得要試吓哦!🍜🥢💖