2018-01-14 100 瀏覽
今日同老婆的朋友一齊去食晚飯,幾個女人選擇去Café,因為貪佢地點方便,地方大坐得舒服;店內環境都幾靚,牆紙全都有香港特色,七彩繽紛;這裡最適合同三五知己傾計開餐。此Café真係名副其實係街坊Café,見到餐牌入面,真係有香港街坊小店的食物(雞蛋仔,碗仔翅…),哈哈哈!店內侍應都好友善,雖然好多客人,但每次有什麼需要時,他們都會馬上前來幫忙。今日叫咗5款美食,每款質素都好好,尤其是"原隻波士頓龍蝦芝士龍蝦汁意大利飯"我最欣賞,龍蝦汁的鮮味溶入飯中,加上有其他配料一起(如硯肉、青口等),口感很豐富,鮮甜美味,又唔會太鹹;除咗飯,隻龍蝦上面的調味及蟹籽亦很配合,帶出龍蝦味道,又鮮肉質又彈。"波士頓龍蝦All Day Breakfast"入面個焗豬仔包好香脆,係我食過最好味的;仲有佢個豬肉腸,口感實正,唔會軟淋淋。點都食返個街坊美食,所以叫咗個"街坊小食拼盤",入面個水牛城雞翼,個汁甜甜辣辣(好夠辣),雞翼剛炸好仲熱,真係好惹味。仲有個"吉列蟹肉忌廉薯餅,真係手快有手慢無,佢哋分別話好味,不過我就無份囉!"烤雞三文魚凱撒沙律"&"蒜香一口牛"同樣有質素,三文魚及沙律菜都好新鮮,一口牛個汁酸酸

"烤雞三文魚凱撒沙律"&"蒜香一口牛"同樣有質素,三文魚及沙律菜都好新鮮,一口牛個汁酸酸甜甜地配牛肉粒一起食好滋美。

最後,一杯"凍朱古力咖啡",真係一個完美的飯局。
2018-01-11
  • 原隻波士頓龍蝦芝士龍蝦汁意大利飯