2018-04-04 114 瀏覽
今日約左朋友觀塘食飯,不嬲都覺得熟食市場好多隱世美食,好過食d大路野或者連鎖餐廳。黎到熟食市場1樓,行行下就見到呢間cafe,門口已經好有花園feel啦。睇menu見到呢個自選意粉,好似幾平又幾吸引喎,一於同朋友叫幾個唔同既黎試下先。咁我就叫左呢個茄汁意粉,牛柳粒同帶子。一上台見到隻碟好特別喎,而且聞落好香,即刻急不及待試下先。食落茄汁味好濃,意粉又唔會太淋太硬,味道岩岩好。最抵讚既係d牛柳粒,好有牛味同埋口感岩岩好。朋友就叫左粟米汁意粉,雞柳同蜆肉。試左一啖覺得都好香,雞柳又夠哂嫩,不過缺點係份量太少啦。之後我地仲叫左個小食炸雞翼,食落夠哂脆而且調味岩岩好,外脆內嫩好味呀。叫左意粉+特色飲品有半價,我地叫左2杯,睇落好靚呀,又要相機食先了。不過飲落比較淡,都幾解渴既。呢間餐廳既食物都幾好味,不過就略嫌份量比較細,如果細食既女仔食就岩岩好啦。