2022-05-25
作為馬鞍山既師奶一員,隔日就出入街市,恒安街市不嬲都被街坊話係全馬鞍山最抵買既街市,有時夜放工又會揸車過黎小食街買宵夜。佢主要賣燒物/酒醉呢間燒洒一族既新派燒肉店,之前係大圍都見過,佢係馬鞍山開左之後,一直未有加餸既需要未幫襯到,但近排晚晚有波睇,要買野送啤酒,又唔想晚晚食薯片,於是決定試一試。冲繩黑糖焗叉燒 $48我想講而家燒臘舖嘅叉燒都唔平,但係呢一個沖繩黑糖,比一般燒臘舖嘅更多汁嫰滑。德式燒豬手(大)$88其實仲有特大,只係多$10,不過買咗其他嘢, 怕食唔晒。呢個豬手超好食,影相嘅時候已經偷食咗一舊,塊皮超脆,又唔算超級鹹,仲有特色芥末醬,同埋酸菜送,嘩睇波嘅時候,屋企人根本唔信我喺街市買。自家制燒腩仔 $45屋企人睇完menu 講到明要呢個,因為櫥窗入面燒腩仔塊皮脆卜卜,佢斬嘅時候都聽到嗰啲皮嘅脆聲。 肥瘦岩岩好,半場波都未完就比人搶食哂。一場嚟到,買多兩盒酒醉小食,佢哋話食唔晒可以擺落雪櫃隔多晚,咁當然場波完之前乜都食晒啦。花雕味好濃厚,凍食好清新,同佢既炸物一齊食可以幫喉嚨抖一抖。佢仲有飯盒賣!同一般既燒味飯差唔多價,咁好抵。買左兩大袋番去睇波 ~超開心
佢主要賣燒物/酒醉
冲繩黑糖焗叉燒 $48
德式燒豬手(大)$88
自家制燒腩仔 $45
佢仲有飯盒賣!同一般既燒味飯差唔多價,咁好抵。
買左兩大袋番去睇波 ~超開心