今日陪媽媽去祥華新開街市買餸,買餸前食個午餐😋 經過見到「大鼻滷」覺得個名幾搞笑,餐廳格局又幾乾淨企理就諗住入去試下~見到餐牌有崩沙腩,加$5仲可以轉伊麵底,二話不說即刻落單🤪媽媽叫咗碟牛三寶飯,我哋再另加咗兩碟小食,一份汕頭牛丸同一份牛肚。牛三寶飯都算好大碟,有牛肚、牛腩、牛筋,仲搭幾條生菜🥬啲餸好入味,牛筋滷到入口即化,牛腩又唔un,牛肚超!級!軟!再加埋佢哋嘅秘製辣椒油,本身話唔係好肚餓嘅媽媽都食哂成碟飯😂😂我自己就叫咗碗崩沙腩伊麵,上兩個星期去完中環🐶記食過碗上湯牛腩伊麵之後就好想再食,見到呢度仲要係崩沙腩即刻試吓先😋個崩沙腩比起🐶記更加淋,但係咬落又有口感,好香牛味,份量仲要比好多!!!!個伊麵底煮得啱啱好,煙韌又唔會好重油味。係略嫌個湯底薄咗少少,但係加啲辣油即刻加勁多分😋😋住附近又鍾意食牛腩麵、牛雜嘅話一定要試下!
牛三寶飯

牛三寶飯都算好大碟,有牛肚、牛腩、牛筋,仲搭幾條生菜🥬

崩沙腩伊麵

住附近又鍾意食牛腩麵、牛雜嘅話一定要試下!
熱鴛鴦
牛肚牛丸