2019-02-27
米線係香港愈來愈氾濫,好似7仔一樣梗有一間係左近,係上水哩個彈丸之地都起馬有十間八間,要點先可以從中脫穎而出呢?雲記哩間後起之秀無論你喜歡唔喜歡佢獨特既氣味總會令你停留一陣,睇下佢葫蘆裏賣咩藥。由於小弟平時都好鐘食酸辣麻辣野,行過巷仔就決定一探佢既虛實。由於已經黎過幾次,所以好熟練地揀左個牛腩牛肉肥腸米大麻辣,可能佢係桂林風味既問題,佢既配料有別於大家食開既酸菜呀炸醬咁,而係酸豆角酸荀同花生,哩個就係個陣酸餿味既由來亦係哩碗粉既靈魂所在,我去過桂林既朋友都話個味道似。牛腩既味道同坊間既有咩分別,而牛肉同肥腸就幾入味,唔錯。不過可能因為小弟比較食得辣既關係覺得大麻辣都未係好夠,下次睇下有冇得再加先~而佢亦都有好多種小食比大家選擇,個人食過幾種覺得醬骨架同尖椒皮蛋算唔錯,可以一試。未食過既朋友可以比個機會佢
未食過既朋友可以比個機會佢